ora 5

on luni, 10 august 2009

Masinile erau parcate in spatele blocului. Era liniste dar parca niste voci rasunau de undeva din dreptul portbagajului masinii X.

La 8?
Da, ti-am mai zis ca ma tin de cuvant.
Sa le aduci acolo pe toate. Sa ai grija cum ajungi. Sunt filtre peste tot!


Ea era la geam, dupa perdeaua deasa. Se uita la ploaie. Auzea soapte, franturi de cuvinte, nimic foarte clar. La un momnt dat isi indrepta privirea spre masina X iar privirea ei se intersecteaza cu privirea lui.

Cine e?
Cine?
Tipa de la geam?
Nu stiu, vreo vecina probabil!
O cunosti?
Nu....
??!!
Adica da, din vedere, nu o sa ne faca probleme.
Ce o fi auzit?
Ploua, tu chiar crezi ca se aude ceva?


Ea, speriata, se retrage de la fereastra. Ce chestie! nici pe fereastra nu mai poti privi linistit!

Peste vreo 10 minute aude un zgomot de portiera. Masinile plecau in graba. Cei doi tipi aveau ceva straniu in privire. Sau poate ca i se parea ei. Cine ar fi putut vedea de la o distanta atat de mare privirea unui om grabit de ploaie, de griji...de destin.
Masinile rulau cu viteza pe carosabilul umed. Ploaia se intetea, vizibilitatea era redusa. Tipul din masina Y il suna pe celalalt:

Hai sa oprim un pic! Nu e vizibilitate, nu e nimic!
Ce,ma, dai inapoi acum?
Ce-ai ma, nu vezi ...
Vii sau ....
La peco facem dreapta, drumul e mai scurt.


Viteza. Faruri. Claxoane. Priviri. Tipete ingrozite. Bucati de geam spart. Sange imprasitat pe carosabil. Stirile de la ora 5

Cele 2 masini aveau o viteza de peste 150/h iar carosabilul umed si conditiile meteo nefavorabile au grabit producerea accidentului. impactul cu cele 2 TIR-uri care veneau din sens opus a fost fatal. Cei doi si-au pierdut viata. In masina X, dar si in masina Y se aflau tigari de contrabanda si droguri. Marfa a fost retinuta de politie. Ancheta continua. Dam legatura in studio.